Hva, når og hvor er Global Game Jam?

Global Game Jam (GGJ) er en årlig begivenhet arrangert i slutten av januar, der mennesker med alle mulige bakgrunner og erfaringer samler seg og jobber sammen for å lage et spill i løpet av en helg. Man får tildelt et tema for årets jam som brukes verden over, og målet er å møte nye mennesker, lære nye ting, og kanskje også styre spillindustrien i byen eller landet du er. Totalt arrangeres Global Game Jam på over 500 steder verden over, og det er globalt er ca. 15000 mennesker som deltar.

Er dette en konkurranse?

Absolutt ikke! Formålet med GGJ er samarbeid, kreativitet, og å utfordre seg selv.

Koster det noe?

Ja, 60,-! Ved deltakelse blir du automatisk med i Bergen Game Jam (forening).

Kjøper du billett blir du automatisk medlem av Bergen Game Jam, og et høyt medlemstall hjelper oss å skape et enda bedre game jam i årene fremover. Vi kan søke om mer midler, noe som betyr større lokaler, fetere t-skjorter (som du får), og andre nye, kule ting i fremtiden. Dersom du ikke ønsker å være medlem må du reservere deg mot dette skriftlig ved å sende en melding til oss på Facebook: Bergen Game Jam

Hvem er det som kan delta?

Alle! Det er også mulig å lage andre typer spill enn digitale, som kortspill, brettspill, etc. 3-4 stk. går for å være ideelt for en jam-gruppe, men det er ingenting som hindrer en å være flere, eller jobbe alene hvis man vil det. Du kan også komme på jammen alene og bli satt sammen med andre i team. Bergen Game Jam er arrangert for å være et sosialt arrangement, og vi har god erfaring med å sette sammen grupper med både venner og fremmede. Dette, samt den spesielle stemningen som følger med Global Game Jam, skaper en inkluderende kultur hvor alle er velkommen – erfaren eller ikke.

Trenger man noen spesiell kompetanse for å delta?

Ja og nei. Det er mange felt man kan bidra på: gode idéer, historiefortelling/-oppbygging, lydeffekter, musikk, programmering, grafikk, design, kaffekoking, osv. Tommelfingerregelen er at hvis du vil være med, så blir du med. I verste fall lærer du masse og har det hyggelig.

Vil det være noen kursing eller lignende i løpet av jammen?

Det vil bli holdt foredrag innen forskjellige disipliner før jammen starter, som forhåpentligvis vil inspirere deg, lære deg noe nytt, og motivere deg til å lage noe kult.

Hva trenger jeg å ha med meg?

Alle må ha med:

Musikere:

Illustratører/grafikk:

Programmerere:

Boardgames:

Annen praktisk informasjon jeg trenger å vite?

Det er muligheter for å sove på skolen. Hvis man vil det er det anbefalt at man tar med seg sovepose og liggeunderlag. Det er også dusjmuligheter, for de som vil det. Rema 1000 og Daniels rullekebab ligger i nærheten. Kaffetrakter og stekovn på huset.

Dette er noe for meg! Hva gjør jeg nå?

Da følger du oss på sosiale medier for oppdateringer, og bruker 2018 på å glede deg til Bergen Game Jam 2019. ❤️